Back to the 90's.

I stundens hetta (feber) har jag kanske dagens roligaste konversation med Karin på fejjan.
Jag satt och lyssnade.. eller råkade komma in på Viccan Silvstedt och lyssnade på henne och hamnade mitt i ett nostalgiskt ögonblick. Jag for tillbaka till mitt flickrum på lyckostigen där jag och Nadja stod och dansade till ALL ny musik vi fick på våra skivor hem i brevlådan. Mr music? Eller vad det nu var.
Savannbyxor i alla möjliga färger, buffalo-skor i alla färger (Nadja fick alltid låna av mig, hon fick inga egna.) Det var polotröja under dom största FILA/champion-trljor ni kan tänka er. Det var hästsvans med backslick. Eller "bollar" på sidorna med tusen olika hårspännen. Ju mer desto bättre. Det var ljusrosa/vitt-läppstift som gällde. Inget annat dög. Ljusa ögonskuggor och svart kalaj med vitt. Man var så snygg. Tyckte man då.

Jag var kär i en kille som var två år äldre än mig som hette Carl och han hade mörklblondt backslick, svarta "pösbyxor" och svarta buffaloskor, precis som mig själv. Vi var meant to be.
Jag var 12-13 och visste inte bättre. Tjuvrökte bakom huset med Nadja med "våra" "coola" killar.
Jag skrattar lika mycket varje gång Johnny (Nadjas pappa) berättar om hur vi låtsades gå ner till gungorna, när han alltid såg stora rökmoln komma bolmandes bakom husknuten. Där stod vi och var tuffast i världen.

Jag minns en gång vi hade en hel handväska full med cigaretter som min lillebror hittade och skvallrade till mamma när vi satt och åt middag. Jag började gråta och skrika att det var en penna han hade hittat.
Mamma frågar inte mig, utan Nadja om vi röker. Nadja sitter och håller på dör av skratt och jag gråter och slänger ur mig världens mest patetiska förklaring. En penna.

Det forsar ett glädjerus genom min kropp just nu. Take me back to the 90's.
Låt mig röka pennor igen.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0