workin 9 to 5

Oj oj oooooj! Jag blev väckt av att telefonen vibbade sönder golvet imorse.
Fick ett jobb lite hippsomhapp, så det var bara hoppa upp ur sängen och snöra skorna och dra.
Vilket var jätteroligt. Jag var inte ens trött. Jag blev bara jääävligt sur då jag fick betala en bussbiljett SJUTTIOTVÅ KRONOR till Märsta, och Märsta till Sigtuna TRETTIOTVÅ KRONOR! SL är ett jävla skämt om man frågar mig.
Iallafall dom personerna som bestämmer dom här priserna. Jag minns för några år sedan när ALLA resor kostade TIO spänn, vart man än skulle. Det var ju fan lovely! Fy fan säger jag bara.
Sen var det ju hemvägen också. Lika mycket då. Den här dagens lön, kommer gå åt just resvägen hem och tillbaka.
Kul liksom. KUL!
Inte nog med det så lyckades jag så klart åka buss när alla idioter ska åka buss. Eller tänkte iallafall.
Första hållplatsen försöker en snubbe gå på med fejkbiljett. Damen som kör bussen (Astrevlig btw!) säger åt honom att han kommer inte på för att den är FEJK (rätt). Han blir skitsur och står kvar och tjaffsar jag vet inte hur länge. Men tillräckligt länge att jag hinner bli skitförbannad och alla andra på bussen med. Sen börjar han hota och mordhota henne som en jävla idiot och jag ville typ slå ner honom. Jävla idiot. När han ÄNTLIGEN kliver av bussen, säger han något åt henne, ler ett äckligt smile sen pekar han fuck off till alla på bussen och ler äckligt. Jävligt moget. Jävla idiot tönt. Jag avskyr sådana människor. Fan skäms istället att du åker dit. Pundarsle!
Nästa station. SAMMA VISA! En man kommer inte på. Samma visa igen och jag tycker så jävla synd om hon som kör bussen, för hon är fan den trevligaste människan jag träffat på länge. Och vi sa typ 5 ord till varandra. Hon utstrålade iallafall snällhet. Så när vi åker igen bestämmer jag mig för att vara osvensk och ta hennes väg ut från bussen och jag fångar hennes uppmärksamhet: "Jag hoppas du får en trevlig dag och slipper såna där nu!" Hon sken som en sol och sa tack detsamma och det var som att vi var nyfunna bästisar.


Så enkelt är det. Gör man någon annan glad, kan man själv vara glad resten av dagen.
Och det var det jag ville. Jag visste att, skulle jag inte sagt så där till henne, skulle jag grubblat på idioterna hela dagen och varit skitirriterad på hela Sveriges befolkning. Men istället vände jag på det. Och ja, det funka!
Anyhow, vart ju ingen lång arbetsdag direkt. Men kul ändå att inte bara sitta hemma. Thank God.
Jobbar imorgon också. 08-1600, sen får vi hem Vilda igen. Mys, mys!
Dock är jag LIVRÄDD nu när det är dags att hänga på dagis igen för bacillerna.
Aaah, jag har klarat mig flera månader nu. Bannemej om jag skulle dra på mig något nu!
Eftersom ja, alla vet att det är såna tider nu. Alla är sjuka. Typ hela tiden.
Nåja.
Idag börjar mitt nyta favorit-tv-program, 'Ofrivilligt barnlösa!' så jag ska bänka mig framför tvn sen och titta på det. Lär väl gråta floder också. Tur för Alex att han är på träning, höhöh.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0